Catering als metafoor voor data gedreven werken

0 Comments

datagedreven werken

DEV vergelijken we wel eens met de cateringservice van een restaurant. Een goed restaurant dan wel te verstaan dat een nieuwe service heeft ontwikkeld om haar klanten nog beter te kunnen bedienen. Het is uiteraard anders dan eten in een restaurant. Soms wil je gewoon een avondje uit inclusief de ambiance van een mooi gedekt tafeltje en sfeermuziek. Als de focus echter ligt op lekker eten zonder dat je zelf hoeft te koken, dan smaakt het thuis ook prima. En het kost veel minder tijd en minder geld dan eten in een restaurant en het eten wordt nog steeds bereid door een expert.

Onze gerechten

Ons eten is datagedreven werken. Er zijn een aantal gerechten de besteld kunnen worden. Denk aan beter sturen met dashboards (de juiste cijfers op het juiste moment beschikbaar), een nieuwe digitale medewerker (onze Henri of Nelly) of beter beslissen (mede door betrouwbare cijfers, inzicht en overzicht en samenhang). Van sommige gerechten (vlees, vis, groenten) hebben we al halffabricaten in huis die we zo van de plank halen. En verder geven we de gerechten de juiste smaak met diverse ingrediënten die op dat moment nodig zijn.

Onze ingrediënten

Ingrediënten zijn onmisbaar bij gerechten. Denk in ons geval aan zaken zoals Problem Solving, AI databots, Dashboards, Data Hubs, Verandermanagement en Visual Management. Bepaalde ingrediënten die we wel in huis hebben zijn in het bestelde gerecht niet nodig. Andere zijn alleen heel subtiel onder de oppervlakte aanwezig en alleen een echte fijnproever weet ze nog te herkennen. Maar zonder dat ingredient smaakt het toch anders. En zoals een goede cateraar gebruiken we altijd verse ingrediënten die we naar behoefte bij onze favoriete marktkramen inkopen dus niet wat toevallig nog op de plank ligt (lees medewerkers die we op de bank hebben zitten). Het is aan de chef-kok (management consultant) om met de ingrediënten een heerlijk gerecht te bereiden.

datagedreven werken

datagedreven werken

Wat bestelt u?

Eten moet je toch. Laat het dan liever gezond zijn

Datagedreven werken voor een gezonde bedrijfsvoering

About the author 

Gerard Versluis

Lean Six Sigma master Black Belt, processen versimpelen en digitaliseren
Data gedreven werken trainingen en workshops
HR analytics en people analytics expert

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Scan de code