DEV

Dev (of Development) is de software ontwikkel tak van LeanPartners. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van management en operationele informatie. Van Excel Dashboards tot geautomatiseerde workflow oplossingen.

Waarom een aparte software poot?

LeanPartners houdt zich bezig met data en mensen. Wat we liever niet willen is dat verbeteringen worden tegengehouden door het wachten op het nieuwe systeem. Dat mensen stoppen met verbeteren en met nadenken omdat straks alles als vanzelf beter wordt.

“Als we straks het nieuwe systeem hebben wordt alles beter”. Niet dus.

Wij bouwen software die ondersteunend is aan procesverbeteringen. Als in de praktijk blijkt dat de analoge oplossingen zoals LeanPartners die biedt (bijv. operationele medewerkers informatie via dagstarts, keek-op-de-week in de vorm van grafieken die met de hand op een bord worden getekend) niet meer voldoen.

Medewerkers informatie

Traditioneel zijn organisaties bezig met management informatie. Vanuit het Lean gedachtegoed willen we verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie en daar moet dan ook de stuurinformatie beschikbaar zijn. En dan niet tientallen KPI’s waar je helemaal geen invloed op hebt of die vooral voor andere afdelingen van belang zijn. We gaan voor de 3echt belangrijke zaken waar je als medewerker(s) echt iets mee kunt. De vertaling van de day to day operationale informatie.

Neem een voetbal team. Als speler ben ik geïnteresseerd in de stand (hoeveel het staat) en hoe lang het nog duurt. Meer informatie heb ik niet nodig. De trainer langs de zijkant heeft veel meer informatie nodig waar je de voetballer niet mee wil lastig vallen.

Just in time en Customization zijn de centrale begrippen

Customization? Wat is dat?  

Customization is het beste van 2 werelden. Het is maatwerk, zonder dat we volledig vanaf nul hoeven te beginnnen met ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Excel hebben we al een vertrouwd platform waar we op door kunnen bouwen. En zo is er ook al veel (veelal open source) software beschikbaar voor workflow oplossingen. Het is goedkoper, betrouwbaarder en veel sneller met minder risico te bouwen. Zie het maar als lego steentjes die we hergebruiken voor een uniek gebouw precies afgestemd op de wensen. Binnen de mogelijkheden van lego, dat dan weer wel.